O Vánocích k vám vozíme do 20. 12. Nový rok zahajujeme od 2. 1. Krásné svátky.
Nutric Bistro vzniklo v Praze v roce 2015 s jediným cílem – připravovat takové jídlo, díky kterému dosáhnete všeho, po čem toužíte. Ať už jde o hubnutí, boj proti civilizačním chorobám nebo „jen“ zdravý životní styl.
A protože nenabízíme nic, co bychom neměli ochutnané a otestované z první ruky, sami jsme svými vlastními dlouholetými (a spokojenými) zákazníky :-)
Vaříme jen to nejlepší. Bez průmyslově zpracovaných potravin, bez cukru a bez polotovarů. Zato se spoustou sezonní zeleniny a ovoce a s masem z českých biochovů nebo farmářských chovů. Prostě tak, aby vám chutnalo a aby vás naše jídla bavila.
Věříme totiž, že dieta by neměla být jen souborem nutričních hodnot a kalorií. A protože každý z nás je trochu jiný, možná máme jiné zdravotní problémy, jiné množství fyzické aktivity a hlavně různé chutě, mají všichni možnost si u nás vybrat to, co potřebují. I proto se v našem jídelníčku inspirujeme různými stravovacími styly jako je paleo, lowcarb nebo racionální dietou (FIT). Všechny tyto styly si zakládají na bezpečných a kvalitních potravinách a mají společný cíl – vybudovat pevné zdraví.
Jsme posedlí malými detaily, které pomáhají uchovat maximum výživných látek v jídle. Více o tom, jak připravujeme.
Samozřejmě také nabízíme různé velikosti jídel nebo flexibilitu v dnech doručení.
„Už pět let mi nízkosacharidové stravování pomáhá omezovat příznaky mé roztroušené sklerózy, zánětlivého onemocnění mozku. I díky němu se mi daří držet se v nadprůměrné zdravotní a sportovní kondici při extrémních sportech, které tak miluju.“
David Brhel (zakladatel)
Zpětná vazba od našich zákazníků je extrémně důležitá pro naši práci. Každou připomínku bereme extrémně vážně. Více prozradí recenze na naše krabičky.
Prohlédněte si rozhovory z našimi zákazníky nebo naším zakladatelem Davidem a přečtěte si, co o nás napsali.
Ať už si nevíte rady, jaké krabičky si vybrat nebo máte nějaké specifické požadavky, neváhejte nám napsat. Sneseme vám modré z nebe pokud to bude jenom trochu možné.
Paleo je životní styl inspirovaný našimi dávnými předky. Proč? Civilizační nemoci jako cukrovka, rakovina, deprese, obezita nebo srdeční choroby jsou výsadou moderního člověka. Výzkumy ukazují, že mezi hlavní rizikové faktory jejich vzniku patří strava a životospráva. A proto se nás paleo snaží odklonit od moderních průmyslově vysoce zpracovaných potravin a nasměřovat ke kvalitním, celistvým a šetrně připravovaným potravinám.
ANO – zelenina a ovoce, maso, ryby, ořechy a semena, zdravé tuky
NE – cukr, obilniny, luštěniny, mléčné výrobky, rafinované oleje ze semen
Lowcarb je stravování zaměřující se na ještě větší snížení příjmu energie ze sacharidů než paleo nebo Whole30. Energetický příjem se zde získává zvýšeným podílem zdravých tuků ve stravě. Stravování obsahuje mlečné produkty, které prošly nějakým druhem fermentace. Tedy například kefír, sýry nebo tvaroh.
ANO – zelenina a ovoce, maso, ryby, ořechy a semena, zdravé tuky
NE – cukr, obilniny, luštěniny, brambory, rýže, rafinované oleje ze semen
Více o Lowcarb krabičkové dietě
Whole30 má mnoho společného s paleo přístupem, a proto chceme zařadit i pokrmy splňující pravidla tohoto programu. Jedním z velkých přínosů Whole30 je snaha odbourat psychologické vazby na jídlo, zejména na sladké či slané pochutiny. Z toho plynou i poměrně striktní omezení, která tento 30denní program předepisuje. Výborně však funguje jako restart, díky kterému zjistíte, co je potřeba z jídelníčku vyřadit natrvalo a co vám problémy nedělá.
ANO – zelenina, ovoce, maso, ryby, ořechy a semena, zdravé tuky
NE – cukr, obilniny, luštěniny, mléčné výrobky, rafinované potraviny, alkohol
V tuto chvíli Whole30 krabičky nenabízíme, nicméně asi 90 % jídel z našich Paleo krabičkové diety splňuje podmínky také Whole30. Výjimku tvoří pouze snídaně "na sladko".
Racionální stravování je nejvhodnější způsob stravování pro zdravé lidi. Vylučuje zejména průmyslové potraviny, přidaný cukry, omezuje luštěnin nebo obiloviny, ale nevylučuje je zcela. Spolu s Klasik programem je založena vyšším podílu složitých sacharidů v jídelníčku,
ANO – zelenina, ovoce, luštěniny, ořechy a semena, zdravé tuky
NE – živočišné potraviny, cukr, rafinované potraviny
Více o FIT krabičkách
Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí v semenech obilovin. Zejména pak v pšenici, žitě a ječmenu. Konzumace lepku způsobuje život ohrožující zdravotní problémy u osob s celiakií. Odborná literatura však krom této nemoci rozeznává také „citlivost“ či „alergii“ na lepek a pšenici. Ta postihuje výrazně vyšší procento populace než celiakie a může způsobovat střevní a kožní problémy, ale i a neurologické choroby.
Výzkum vlivu pšenice a lepku na zdravého člověka rozhodně není u konce a neposkytuje nám zatím definitivní odpovědi. Pro toho, kdo trpí celiakií, pozoruje subjektivní potíže po konzumaci lepkových potravin nebo je ve stravě preventivně mít nechce, existuje řada zdravých alternativ. A proto jsou všechny jídla v programech Lowcarb a Paleo přirozeně bezlepková. Program FIT obsahuje velmi snížený podíl (5-10 %) lepkových potravin oproti běžnému jídelníčku.
Porovnání krabičkových programů