top of page

Klinické studie

Všechny jídelníčky sestavujeme na základě výživových doporučení mnoha klinických studií, mnohé z nich jsou dané do souvislosti například v knize Jídlo na prvním místě

Klinické studie, na kterých se Nutric Bistro podílí
 

KLINICKA STUDIE - DIABETES 2. TYPU (Praha a okoli)

  • Cílem studie je vyléčení nebo výrazné zlepšení diabetu pomocí přechodné diety následované trvalou úpravou stravy.

  • Předpokládaná délka trvání studie je 3-4 měsíce. Studie je realizována nutriční terapeutkou pod vedením lékařky se specializací v oboru diabetologie.

 

Klinická studie - Nízkosacharidové stravování u dětí s Diabetem 1. typu

 

  • Cílem přípravné fáze je získat klinická a laboratorní data pacientů s T1D s dlouhodobou zkušeností s Low Carb dietou - tedy způsobem stravování, kdy je denní příjem sacharidů pod 130g denně. V rámci přípravné fáze budou dobrovolníci v jeden pozváni do FN v Motole k vyplnění jídelníčku s dotazníkem a odběrům. Čas strávený studií bude dobrovolníkům finančně rekompenzován.


Informace pro organizátory studií

Klinické studie prokazující pozitivní vliv nízkosacharidového stravovaní na zdraví

Nízkosacharidové stravování

 

Ultra-zpracované průmyslové potraviny

Články o vztahu průmyslového zpracování potravin, konzumace vysoce zpracovaných potravinářských produktů a civilizačních onemocnění.

bottom of page