Klinické studie
Všechny jídelníčky sestavujeme na základě výživových doporučení mnoha klinických studií, mnohé z nich jsou dané do souvislosti například v knize Jídlo na prvním místě.
Klinické studie, na kterých se Nutric Bistro podílí
KLINICKA STUDIE - DIABETES 2. TYPU (Praha a okoli)
-
Cílem studie je vyléčení nebo výrazné zlepšení diabetu pomocí přechodné diety následované trvalou úpravou stravy.
-
Předpokládaná délka trvání studie je 3-4 měsíce. Studie je realizována nutriční terapeutkou pod vedením lékařky se specializací v oboru diabetologie.
Klinická studie - Nízkosacharidové stravování u dětí s Diabetem 1. typu
-
Cílem přípravné fáze je získat klinická a laboratorní data pacientů s T1D s dlouhodobou zkušeností s Low Carb dietou - tedy způsobem stravování, kdy je denní příjem sacharidů pod 130g denně. V rámci přípravné fáze budou dobrovolníci v jeden pozváni do FN v Motole k vyplnění jídelníčku s dotazníkem a odběrům. Čas strávený studií bude dobrovolníkům finančně rekompenzován.
Informace pro organizátory studií
Klinické studie prokazující pozitivní vliv nízkosacharidového stravovaní na zdraví
Nízkosacharidové stravování
Ultra-zpracované průmyslové potraviny
Články o vztahu průmyslového zpracování potravin, konzumace vysoce zpracovaných potravinářských produktů a civilizačních onemocnění.
-
Consumption of Ultra-Processed Foods and Mortality: A National Prospective Cohort in Spain
-
People who eat more ultra-processed foods may have higher risk of dementia