Klinické studie

Všechny jídelníčky sestavujeme na základě výživových doporučení mnoha klinických studií, mnohé z nich jsou dané do souvislosti například v knize Jídlo na prvním místě.

Klinické studie, na kterých se Nutric Bistro podílí

 

KLINICKA STUDIE - DIABETES 2. TYPU (Praha a okoli)

Cílem studie je vyléčení nebo výrazné zlepšení diabetu pomocí přechodné diety následované trvalou úpravou stravy.

Předpokládaná délka trvání studie je 3-4 měsíce. Studie je realizována nutriční terapeutkou pod vedením lékařky se specializací v oboru diabetologie.

 

Klinická studie - Nízkosacharidové stravování u dětí s Diabetem 1. typu

Cílem přípravné fáze je získat klinická a laboratorní data pacientů s T1D s dlouhodobou zkušeností s Low Carb dietou - tedy způsobem stravování, kdy je denní příjem sacharidů pod 130g denně. V rámci přípravné fáze budou dobrovolníci v jeden pozváni do FN v Motole k vyplnění jídelníčku s dotazníkem a odběrům. Čas strávený studií bude dobrovolníkům finančně rekompenzován.

 

Informace pro organizátory studií (připravujeme)

 

Klinické studie prokazující pozitivní vliv nízkosacharidového stravovaní na zdraví

 

Nízkosacharidové stravování

Nízkosacharidové (lowcarb) stravování pro hubnutí a léčbu cukrovky 2. typu (T2D)

 

Ultra-zpracované průmyslové potraviny