• nutricbistro

Uzená krkovička s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou

Vyzkoušejte si uvařit naší zdravou a chutnou uzenou krkovičku s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou. Nebo ochutnejte uzenou krkovičku na oběd přímo od nás. Bez vaření, ale přesně tak, jak si recept zamilujete.


4 porce


Ingredience na uzenou krkovičku s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou

  • batáty - 920 g

  • červené hlávkové zelí - 880 g

  • uzená krkovice - 720 g

  • červená cibule - 85 g + na ozdobení nakrájená na kolečka

  • sádlo, olivový olej na vaření - 40 g / 20 ml

  • čerstvý zázvor - 20 g

  • sůl, pepř, kmín (drcený)

Postup na uzenou krkovičku

  1. Batáty vydrhneme drátěnkou na brambory a přepůlíme.

  2. Neoloupané batáty na povrchu nařízneme jako buřt po celé jejich délce.

  3. Dáme je na pečící papír, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě - cca 20 min na 180 stupňů. Počkáme, než chytnou nazlátlou barvu.

  4. Zelí si mezitím očistíme, zbavíme košťálů a nasekáme najemno.

  5. Na rozehřátém sádle či oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme taktéž najemno nakrájený zázvor a restujeme na mírném plameni.

  6. Ke směsi posléze přidáme zelí, podlijeme trochou vody a necháme ho dusit, dokud nezměkne. Osolíme ho a dochutíme dle potřeby.

  7. Na pánvičce si ještě připravíme cibuli nakrájenou na kolečko, kterou zdobíme na závěr maso.

  8. Hotové batáty můžeme v závěru ještě polít olivovým olejem extra virgin a posypat hrubozrnnou solí.

  9. Uzené maso můžeme ohřát nad párou, opéct na pánvi nebo dle preferencí lehce opéct na pánvi.



15 zobrazení

Videa, články, slevy, rady na váš email

Napsali o nás