• nutricbistro

Uzená krkovička s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou

Vyzkoušejte si uvařit naší zdravou a chutnou uzenou krkovičku s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou. Nebo ochutnejte uzenou krkovičku na oběd přímo od nás. Bez vaření, ale přesně tak, jak si recept zamilujete.


4 porce


Ingredience na uzenou krkovičku s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou

  • batáty - 920 g

  • červené hlávkové zelí - 880 g

  • uzená krkovice - 720 g

  • červená cibule - 85 g + na ozdobení nakrájená na kolečka

  • sádlo, olivový olej na vaření - 40 g / 20 ml

  • čerstvý zázvor - 20 g

  • sůl, pepř, kmín (drcený)

Postup na uzenou krkovičku

  1. Batáty vydrhneme drátěnkou na brambory a přepůlíme.

  2. Neoloupané batáty na povrchu nařízneme jako buřt po celé jejich délce.

  3. Dáme je na pečící papír, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě - cca 20 min na 180 stupňů. Počkáme, než chytnou nazlátlou barvu.

  4. Zelí si mezitím očistíme, zbavíme košťálů a nasekáme najemno.

  5. Na rozehřátém sádle či oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme taktéž najemno nakrájený zázvor a restujeme na mírném plameni.

  6. Ke směsi posléze přidáme zelí, podlijeme trochou vody a necháme ho dusit, dokud nezměkne. Osolíme ho a dochutíme dle potřeby.

  7. Na pánvičce si ještě připravíme cibuli nakrájenou na kolečko, kterou zdobíme na závěr maso.

  8. Hotové batáty můžeme v závěru ještě polít olivovým olejem extra virgin a posypat hrubozrnnou solí.

  9. Uzené maso můžeme ohřát nad párou, opéct na pánvi nebo dle preferencí lehce opéct na pánvi.



49 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Videa, články, slevy, rady na váš email

Napsali o nás

Objednávky a dotazy: