- nutricbistro
Uzená krkovička s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou
Vyzkoušejte si uvařit naší zdravou a chutnou uzenou krkovičku s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou. Nebo ochutnejte uzenou krkovičku na oběd přímo od nás. Bez vaření, ale přesně tak, jak si recept zamilujete.
4 porce
Ingredience na uzenou krkovičku s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou
batáty - 920 g
červené hlávkové zelí - 880 g
uzená krkovice - 720 g
červená cibule - 85 g + na ozdobení nakrájená na kolečka
sádlo, olivový olej na vaření - 40 g / 20 ml
čerstvý zázvor - 20 g
sůl, pepř, kmín (drcený)
Postup na uzenou krkovičku
Batáty vydrhneme drátěnkou na brambory a přepůlíme.
Neoloupané batáty na povrchu nařízneme jako buřt po celé jejich délce.
Dáme je na pečící papír, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě - cca 20 min na 180 stupňů. Počkáme, než chytnou nazlátlou barvu.
Zelí si mezitím očistíme, zbavíme košťálů a nasekáme najemno.
Na rozehřátém sádle či oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme taktéž najemno nakrájený zázvor a restujeme na mírném plameni.
Ke směsi posléze přidáme zelí, podlijeme trochou vody a necháme ho dusit, dokud nezměkne. Osolíme ho a dochutíme dle potřeby.
Na pánvičce si ještě připravíme cibuli nakrájenou na kolečko, kterou zdobíme na závěr maso.
Hotové batáty můžeme v závěru ještě polít olivovým olejem extra virgin a posypat hrubozrnnou solí.
Uzené maso můžeme ohřát nad párou, opéct na pánvi nebo dle preferencí lehce opéct na pánvi.
