• David Brhel

Recept na Segedínský guláš s lowcarb knedlíkem



Gulášek patří celoročně mezi největší hity naší Lowcarb nízkosacharidové krabičkové dieta.




Suroviny (na 4 porce)

· 120 g Cibule

· 20 g Ghí

· 520 g Vepřová plec

· 600 g Zelí kysané

· 120 g Zakysaná smetana

· Sůl, pepř, kmín, paprika sladká


Lowcarb knedlík

· 2 ks Vejce

· 200 g Lučina

· 40 g Mandlová mouka

· 40 g Mrkev

· 1 ČL kypřícího prášku do pečiva

· Petrželová nať dle chuti


Postup:


Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme ghí, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájené maso, sůl a pepř. Až se maso zatáhne přidáme sladkou papriku, kterou necháme krátce provonět. Přilejeme do hrnce vodu/vývar, zelí a kmín a necháme dusit.



Mezitím si připravíme knedlík. Do mísy dáme vejce a lučinu a promícháme, abychom vytvořili jednotnou směs. Přidáme mouku s kypřícím práškem a zamícháme. Do hotového těsta přidáme petrželovou nať a najemno nastrouhanou mrkev (nemusí být). Těsto rozdělíme do hrníčků a dáme na 2 minuty do mikrovlnky. Hotové knedlíky vyklopíme z hrnečku a nakrájíme.

Až bude maso měkké, přidáme zakysanou a smetanu a můžeme spolu s knedlíkem podávat.


Nechce se vám recept vařit? Vyzkoušejte naše Lowcarb krabičky.


140 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše