- betysvarcova
„Lowcarb“ makovec
Máte chuť na něco sladkého, ale sacharidy chcete držet nízko? Vyzkoušejte tenhle odlehčený makovec – skoro bez cukru, pouze s ovocem.
Suroviny (na menší plech o rozměrech 35 × 20 cm)
mletý mák – 100 g
mleté lískové ořechy – 100 g
jablka – 3 ks
čekankový sirup – 2 lžíce
vejce od šťastných slepiček – 3 ks
kokosové mléko – 1,5 dl
špetka jedlé sody
lesní nebo jakékoli jiné sezónní ovoce – 200 g
kokosový olej – na vymazání plechu
strouhaný kokos – na vysypání plechu
Postup
Mletý mák smícháme s jemně namletými ořechy, nastrouhanými jablky a jedlou sodou. Do směsi přidáme čekankový sirup, vejce a kokosové mléko a promícháme. Vzniklou hmotu vylijeme na vymazaný plech kokosovým olejem a vysypaný strouhaným kokosem. Na závěr poklademe ovocem.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut na 180 stupňů. Dobrou chuť! :-)
