• betysvarcova

„Lowcarb“ makovec

Máte chuť na něco sladkého, ale sacharidy chcete držet nízko? Vyzkoušejte tenhle odlehčený makovec – skoro bez cukru, pouze s ovocem.


Suroviny (na menší plech o rozměrech 35 × 20 cm)

  • mletý mák – 100 g

  • mleté lískové ořechy – 100 g

  • jablka – 3 ks

  • čekankový sirup – 2 lžíce

  • vejce od šťastných slepiček – 3 ks

  • kokosové mléko – 1,5 dl

  • špetka jedlé sody

  • lesní nebo jakékoli jiné sezónní ovoce – 200 g

  • kokosový olej – na vymazání plechu

  • strouhaný kokos – na vysypání plechu


Postup

Mletý mák smícháme s jemně namletými ořechy, nastrouhanými jablky a jedlou sodou. Do směsi přidáme čekankový sirup, vejce a kokosové mléko a promícháme. Vzniklou hmotu vylijeme na vymazaný plech kokosovým olejem a vysypaný strouhaným kokosem. Na závěr poklademe ovocem.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut na 180 stupňů. Dobrou chuť! :-)




68 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše