- nutricbistro
Kuřecí játra v houbové omáčce s brokolicovou kaší
Brokolice je velmi zdravá zelenina a jedna z nejoblíbenějších při dietách s nízkým obsahem sacharidů (lowcarb). Obsahuje pouze kolem 4 % uhlohydrátů a bez obav s ní můžete nahradit přílohy jako rýži, těstoviny a brambory. Brokolice není pouze rozvařené zelené cosi ze školních jídelen. S pomocí kvalitních receptů z brokolice můžete připravit velmi chutné zdravé jídlo.

Ingredience na kuřecí játra v houbové omáčce
180 g uzeného vepřového nebo slaniny
180 g hub (žampióny, hlíva)
2 šalotky
2 lžíce másla
450 g kuřecích jater
250 ml smetany
hrst čerstvé petrželky
sůl a pepř
Ingredience na brokolicovou kaši
650 g brokolice
75 g másla
75 g smetanového sýra dle chuti
sůl a pepř
Postup
Uzené vepřové nebo slaninu nakrájejte na kostičky a smažte dokřupava.
Vyjměte z pánve, dejte bokem a udržujte horké.
Nasekejte šalotku najemno a přidejte do výpeku po slanině společně s houbami, nakrájenými na čtvrtky, smažte společně do změknutí. Přidejte ke slanině.
Ve stejné pánvi rozpusťte máslo a na obou stranách osmahněte kuřecí játra po dobu několika minut. Přidejte slaninu, cibuli a houby.
Vmíchejte opatrně smetanu a duste, dokud se celý pokrm rovnoměrně neprohřeje.
Pro přípravu brokolicové kaše, nakrájejte nahrubo brokolici, vložte do vroucí osolené vodě, vařte do změknutí, poté zceďte, smíchejte brokolici s máslem a smetanovým sýrem.
Dle chuti přidejte pepř a sůl. Kaši můžete buď klasicky našťouchat, nebo úplně rozmixovat.
Do směsi z kuřecích jater před servírováním přidejte čerstvou petržel a podávejte s brokolicovou kaší.
Další zdravé recepty najdete zde.