Vyhledat
  • nutricbistro

Kuřecí játra v houbové omáčce s brokolicovou kaší

Brokolice je velmi zdravá zelenina a jedna z nejoblíbenějších při dietách s nízkým obsahem sacharidů (lowcarb). Obsahuje pouze kolem 4 % uhlohydrátů a bez obav s ní můžete nahradit přílohy jako rýži, těstoviny a brambory. Brokolice není pouze rozvařené zelené cosi ze školních jídelen. S pomocí kvalitních receptů z brokolice můžete připravit velmi chutné zdravé jídlo.


Kuřecí játra v houbové omáčce podávaná s brokolicovou kaší

Ingredience na kuřecí játra v houbové omáčce

  • 180 g uzeného vepřového nebo slaniny

  • 180 g hub (žampióny, hlíva)

  • 2 šalotky

  • 2 lžíce másla

  • 450 g kuřecích jater

  • 250 ml smetany

  • hrst čerstvé petrželky

  • sůl a pepř

Ingredience na brokolicovou kaši

  • 650 g brokolice

  • 75 g másla

  • 75 g smetanového sýra dle chuti

  • sůl a pepř


Postup

  • Uzené vepřové nebo slaninu nakrájejte na kostičky a smažte dokřupava.

  • Vyjměte z pánve, dejte bokem a udržujte horké.

  • Nasekejte šalotku najemno a přidejte do výpeku po slanině společně s houbami, nakrájenými na čtvrtky, smažte společně do změknutí. Přidejte ke slanině.

  • Ve stejné pánvi rozpusťte máslo a na obou stranách osmahněte kuřecí játra po dobu několika minut. Přidejte slaninu, cibuli a houby.

  • Vmíchejte opatrně smetanu a duste, dokud se celý pokrm rovnoměrně neprohřeje.

  • Pro přípravu brokolicové kaše, nakrájejte nahrubo brokolici, vložte do vroucí osolené vodě, vařte do změknutí, poté zceďte, smíchejte brokolici s máslem a smetanovým sýrem.

  • Dle chuti přidejte pepř a sůl. Kaši můžete buď klasicky našťouchat, nebo úplně rozmixovat.

  • Do směsi z kuřecích jater před servírováním přidejte čerstvou petržel a podávejte s brokolicovou kaší.

Další zdravé recepty najdete zde.

13 zobrazení

Videa, články, slevy, rady na váš email